Kalan Süre

Haberler

CNR Kitap Fuarı başladı!

CNR Kitap Fuarı, 19 ülke ve Türkiye’den 350’nin üzerinde yayınevinin katılımı ile 10 Mart’ta kapılarını açtı.
 
Ana teması ‘oku’ üzerine kurulan fuar, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından açıldı.
 
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü alan Türk edebiyatının usta ismi Alev Alatlı’nın onur konuğu olduğu fuara, Canan Karatay, Selahattin Yusuf gibi ünlü isimler de katılıyor.
 
Fuarda bu yıl Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkılarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergi de okuyucularla buluşacak. Necip Fazıl Kısakürek’in fotoğraflarının yanı sıra özel eşyalarından bazıları da fuarda sergilenmeye başladı.
 
Kitapseverlerin merakla beklediği CNR Kitap Fuarı 10 Mart’ta kapılarını açtı. CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen fuar, 18 Mart tarihine kadar açık kalacak. İstanbul’un merkezinde metro, Metrobüs, Marmaray gibi tüm ulaşım araçlarına yakın bir lokasyonda düzenlenmesi nedeniyle kısa sürede kitapseverlerin ajandasına girmeyi başaran CNR Kitap Fuarı, 19 ülke ve Türkiye’den toplam 350’nin üzerinde yayınevini kitapseverlerle buluşturuyor. Fuarın bu yılki ana teması ise “oku” üzerine kuruldu. 
 
1.200’ü aşan kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor
 
Okurların merakla beklediği hafta haline dönüşen CNR Kitap Fuarı, Alfa, Martı, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Epsilon, Tübitak, Profil, İnkılab, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Pegasus ve Eğitim Kaynak yayınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce yayınevinin katılımı ile yapılıyor. 
 
CNR Kitap Fuarı’nda okuyucuları çeşitli sürprizler de bekliyor. İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Kültür A.Ş ve KOSGEB tarafından desteklenen fuarda, konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte 1.200’in üzerinde kültür etkinliği düzenleniyor.
 
Onur konuğu ünlü edebiyatçı Alev Alatlı 
 
CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Türk edebiyatının usta ismi Alev Alatlı oldu. Söyleşi, sohbet, imza günlerinde sevenleri ile bir araya getirilecek Alev Alatlı’nın birbirinden değerli kitapları fuarda sergilenmeye başladı. Fuara katılan neredeyse her yayınevi de bir yazar etkinliği gerçekleştiriyor. Yayınevlerinin düzenleyeceği etkinliklere katılan isimler arasında Canan Karatay, Selahattin Yusuf, Sinan Akyüz, Furkan Çalışkan gibi isimler bulunuyor. 
 
Üstat Necip Fazıl’ın sergisi fuarda 
 
Bu yıl Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergi de fuarda okuyucularla buluşacak. Necip Fazıl Kısakürek’in fotoğraflarının yanı sıra, özel eşyalarından bazıları da yine fuarda sergileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’nün İbrahim Müteferrika sergisi de fuarın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.