Kalan Süre

Haberler

4.Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 5 Mart’a kadar devam edecek

Okurlar CNR Kitap Fuarı’na yoğun ilgi gösteriyor

CNR Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Yüzbinlerce okuyucu tarafından ziyaret edilen fuarda, yayınevleri ilgiden memnun olduklarını, özellikle fuarın son iki gününde ziyaretçi sayısının daha da artacağını belirttiler.

 

CNR EXPO Yeşilköy’de 19 ülkeden 300’ün üzerinde yayınevinin katılımı ile gerçekleştirilen fuarda, yüzde 50’ye varan indirimli satışlar uygulanıyor. Bazı yayınevleri ise çok sayıda kitap alan ziyaretçilere ayrıca indirim yapıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. CNR EXPO Yeşilköy’de 5 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak fuar, yüzbinlerce kitapsever tarafından ziyaret edildi. Genel olarak CNR Kitap Fuarı’nda satışlardan memnun olduklarını belirten yayınevleri, fuarda özellikle son günlerde olağanüstü yoğunluk yaşadıklarını söylediler.

 

CNR Kitap Fuarı, Alfa, Martı, Can, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Ephesus, Epsilon, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Mavi Ağaç, Ötüken, Altın Kitaplar, Yakamoz, Edam, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Tezkire, Büyük Doğu Yayınları, İnsan, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin katılımı ile organize ediliyor. 

 

Çocuklara felsefeyi sadeleştirerek anlatan kitaplar

Fuara katılan yayınevleri özellikle gençlerin ve çocukların ilgisinden memnunlar. Fuarı, ebeveynleri ile birlikte ziyaret eden çocuklar, gelişimlerine destek sağlayacak eserlere ilgi gösteriyor. Öteki Yayınevi’nin eserleri bu anlamda ebeveynlerin ve çocukların ilgisini çekiyor. Stantta sergilenen kitaplarda çocuklar için felsefe, insanların var oluşundaki tarihsel süreç ve insani değer yargıları sadeleştirilerek anlatıyor. Öteki Yayınevi Kitap Tanıtıcısı Altan Tan, bu eserlerle birlikte çocukların felsefeyi seven, anlayan birer bireyler olarak yetişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Tan, çocukların gelişimine önemli destek sağlayan kitapların özel okullarda 3’üncü sınıftan başlayarak öğrencilere okutulduğunu belirtti.

 

Fuarda Hasan Aycın ilgisi

Fuarın onur çizeri Hasan Aycın’ın sergisine ve eserlerine ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. İz Yayınevi’nde yetişkinler tarih, felsefe, edebiyat kitaplarına ilgi gösterirken, gençler özellikle Rasim Özdenören’in kitaplarını tercih ediyor. İz Yayınevi Kitap Tanıtıcısı Merve Kuyuldar ilgiden memnun olduklarını, stantlarına uğrayan bazı okuyucuların Rasim Özdenören’in neredeyse tüm kitaplarından birer tane alarak yazarın kitaplarının serisini fuardan oluşturduklarını söyledi. Okuyucuların hem kendilerine hem de çevresindekilere hediye kitap aldığını anlatan Kuyuldar, “Fuara gelen yalnızca bir müşterimiz, Yazar Aykut Ertuğrul’un 60 adet ‘Güray Süngü’ isimli kitabını hediye amaçlı satın aldı. Normalde yüzde 40 indirimimiz var. Ancak yazarların serisini tamamlamaya çalışan okuyucularımıza ekstra indirimler yapıyoruz” dedi.

 

Yüzde 50’ye varan indirimler

Yapı Kredi Yayınevi, CNR Kitap Fuarı’nda yeni okurları ile tanışmayı bekliyor. Yapı Kredi yayınları, fuar ziyaretçilerine özel kitap satışlarında yüzde 25 indirim yapıyor. Nakkaş Yayınevi de dünyevi ve ilahi aşkın birbirine harmanlandığı eserler sergiliyor. Yayınevinin fuara özel yüzde 50’ye varan indirimleri ve iki kitap 15 lira kampanyası var. Çocuklara yönelik pek çok eserin sergilendiği CNR Kitap Fuarı’nda, çocukların görsel dikkatini artırmaya yönelik pek çok eser dikkat çekiyor.

 

Kız çocukları macera, erkek çocukları futbol kitaplarına ilgi gösteriyor

TİMAŞ Yayınevi de fuarda yoğun ilgi gören stantlar arasında yer alıyor. Klasiklerden macera ve bilgi dizilerine kadar geniş ürün yelpazesinde kitap sergileyen TİMAŞ, Türk ve dünya klasiklerini fuarda yüzde 50 indirimle satıyor. Kırmızı Kedi Yayınevi de çocuklar tarafından ilgi görüyor. Kız çocukları macera kitaplarına tercih ederken, erkek çocukları ise futbol ile ilgili yayınlara ilgi gösteriyor. Fuarda ilköğretim öğrencilerine 5 liraya, lise öğrencilerine ise 7 liraya satılan kitaplar yoğun ilgi görüyor.

 

300’ün üzerinde yayınevi yeni kitaplarını okuyucularla buluşturuyor

Ziyaretçiler, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Basın Yayın Birliği desteğinde düzenlenen fuar kapsamında gerçekleştirilen panelleri, söyleşileri, çocuk etkinlikleri ve müzik dinletilerini ilgiyle takip ediyorlar.

15 Temmuz temasıyla düzenlenen fuarda, temaya uygun olarak gerçekleştirilen söyleşilerde, 15 Temmuz olayı sırasında yaşananlar saniye saniye paylaşıldı. Felsefe ve kitap okuma alışkanlığı üzerine organize edilen paneller de ilgi ile takip edildi. 19 ülkeden 300’ün üzerinde yayınevi birçok yeni kitabını okuyucularla buluşturuyor.

 

Genç Yazar Öznur Yıldırım’a yoğun ilgi

Fuar boyunca 1000’in üzerinde kültür etkinliğin gerçekleştirileceği organizasyonda İskender Pala, Abdurrahman Dilipak, Yüce Zerey, Ferman Akgül gibi pek çok yazar okuyucuları ile buluştu. Genç yazar Öznur Yıldırım’ın okuyucuları kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarda ayrıca Sinan Akyüz, Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Gülten Dayıoğlu, Canfeza, Bahadır Yenişehirlioğlu gibi pek çok yazar okuyucuları ile buluşturulacak.

 

10 binin üzerinde Arapça eser sergileniyor

Fuarda 10 binden fazla Arapça kitap, Arapça Kitaplar Bölümü’nde sergileniyor. Türkiye ile Arap ülkeleri arasında var olan dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla oluşturulan bölümde 16 ülkeden 70 yayınevinin eserleri sergileniyor.