Kalan Süre

Haberler

'15 Temmuz' temalı CNR Kitap Fuarı'nın açılışını Erdoğan yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarihi ve kültürel birikimlerimizi sanat ve edebiyata yansıtma konusu ile kitap okuma oranında istediğimiz noktada olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: Temayı çok anlamlı Bu yılki kitap fuarının temasının 15 Temmuz'la belirlenmesini son derece anlamlı ve önemli buluyorum. Üzüntümü ifade etmek isterim ki, bizler kendi tarihimizi geleceğe aktarmak konusunda ne yazık ki başarılı değiliz. Sadece yazılı eserlerle değil, tiyatro, dizi, belgesel gibi alanlarla tecrübe ediyoruz. Şunu unutmamalıyız ki, söz uçar yazı kalır.

KARALAMA KAMPANYASI YAPILDI

Biz kendi tarihimizi yazmadıkça bizim edebiyatçılarımız işlemedikçe maalesef başkaları yazıyor. Bu ülke Gece Yarısı Ekspresi gibi karalamalarla uğraşmıştır. Ülkemize yönelik bu tavrın en çarpıcı örneği kuşkusuz 15 Temmuz'dur. Bu şanlı direniş maalesef görmezden geliniyor. Hatta açıkça ifade edilememiş, tüm bunlara rağmen yapılan yayınlarda darbenin başarıya ulaşması konusundaki örtülü temennileri görmemek mümkün değildir. ödünç akılla bir yere varılmaz Bu mirasa sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Ödünç akılla, ödünç kavramlarla, sipariş çalışmalarla bir yere varamayacağımızı artık kabul etmeliyiz.

YARIM PORSİYON AYDIN OLUNUR

Arama motoruyla olan internetteki bilgi kırıntılarıyla, 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye sahip olunamaz, alim olunamaz. Bu şekilde yarım porsiyon aydın olunabilir, başka bir şey olamaz. Asırlar boyu eserler bırakmak için zahmet de, emek de şart. Ecdadımız böyle yapmıştır.