Kalan Süre

Haberler

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '15 Temmuz'temalı 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında gençlere 'kitap' ve 'Twitter' mesajları verdi. Fuann 19 ülkeden 300 yayınevinin entelektüel birikimini de İstanbul'a taşıdığını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

BAŞKALARINA ESİR OLUYORUZ

"istanbul Kitap Fuarı'nın temasının '15 Temmuz' olarak belirlenmesini son derece anlamlı ve kıymetli buluyorum. Fuarın 15 Temmuz ihanetinin anlaşılmasına, farklı yönlerinin değerlendirilmesine, milletimizin ortaya koyduğu o destansı direnişin hak ettiği ilgiyi görmesine vesile olacağına inanıyorum. Kitap fuarında gençlere Twitter mesajı bizler kendi tarihimizi kaydetmek, hikâyelerimizi kendi kelimelerimizle anlatmak, bunları insanlığa ve gelecek nesillere anlatmak konusunda ne yazık ki çok başarılı değiliz. Biz kendi tarihimizi yazmayınca maalesef başkalarına esir oluyoruz. Bu ülke on yıllar boyunca Geceyarısı Ekspresi gibi üçüncü sınıf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemekle uğraşmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar da ne yazık ki görmezden gelinmiştir. Çin'in Tiananmen Meydanı'nda çekilen bir fotoğraf karesinde yıllarca gıptayla bakanlar, Boğaz Köprüsü'ndeki, TBMM'deki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki, Kizllay Meydanı'ndaki cesaret abidelerini görmemişlerdir.

YARIM PORSİYON AYDIN

Gösterilen onca çabaya rağmen ülkemizdeki kitap okuma oranlarım arzu ettiğimiz seviyelere çıkaramadığımızı üzüntüyle ifade etmek durumundayım. Günde 3-5 saatini televizyona, çok daha fazlasını internete ayıran insanımızın kitap okumaya hasrettiği sürenin yılda 10 saati bulmaması bize asla yakışmayan bir tablodur. Aslında internet ve iletişim teknolojileri hayatımızı ve bilgiye ulaşımı daha önce hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Akıllı telefonlarla tabletlerle 10 binlerce kitabı dergisi ansiklopediyi yanımızda taşıyabiliyoruz. Burada şu gerçeğin giderek yaygınlaşan şu tehlikenin de farkına varmamız gerekiyor. Arama motorlarıyla, internetteki bilgi kırıntılarıyla, 140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vâkıf olunamaz, âlim hiç olunamaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir, yarım porsiyon aydın olunabilir, başka bir şey olunamaz." ¦

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı'nın açılış konuşmasının ardından fuarı gezdi. Erdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın yeni kitabı 'Lider, Siyasi Liderlik ve Erdoğan' kitabını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuara katılanlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.